Geschiedenis

In Limburg wordt goed geslapen dankzij De duif, specialist in huishoud- en bedtextiel sinds 1919. Het bedrijf, gelegen in de straat Markt 14 in het hart van Beek, is al vier generaties onafhankelijk en dienstbaar.

Jan Willems kwam in 1919 van Gouda naar Geleen in het besef dat het groeiende aantal koempels behoefte had aan goed textiel. Het kolengruis moest worden weggedoucht en daarna werd het lichaam stevig drooggewreven met goede handdoeken van De Duif. Goed slapen was ook van belang voor de koempels en daarvoor bood De Duif het juiste beddengoed aan.

In de eerste decennia van de 20ste eeuw was het de gewoonte bedrijven te noemen naar planten, dieren en hemellichamen. Denk aan De Zwaluw, De Meeuw, De Lelie en…De Duif. De Geleense Duif verhuisde viermaal van locatie, steeds naar een groter pand. In 1956 liet de tweede generatie, Tonny Willems, het pand in Geleen bouwen, naast vier tot op dan gehuurde panden.

De Duif 1919-1924 Small

1919 – 1924

De Duif 1930 - 1950 Small

1930 – 1950
Mauritslaan, Geleen

De Duif 1924 - 1930 Small

1924 – 1930

De Duif 1950 - 1956 Small

1950 – 1956
Rijksweg Noord, Geleen

De Duif 1956

Vanaf dat moment neemt De Duif een prominente plaats in het centrum van Geleen, een plaats waar heel Limburg naar toe kwam en komt om te winkelen. De toenemende welvaart stimuleerde de aankoop van kwalitatief uitstekend huishoud- en bedtextiel.

In 1979 namen Peter en Janine Willems de zaak over. Ze zagen de stad veranderen: de mijnen sloten maar er kwam voldoende vervangende werkgelegenheid voor terug, met name op chemisch gebied. Onze klanten zijn blijven komen en hun kinderen en zelfs kleinkinderen ook. Met Ton Willems is hier inmiddels ook de vierde generatie actief en we hebben ook klanten die hier al vier generaties lang hun beddengoed en huishoudtextiel kopen. Die komen van Echt tot Eijsden en van Maaseik tot Mönchengladbach. Zelfs generaties die vanuit Geleen naar elders vertrokken keren even terug voor goed bed- en badtextiel. Vanaf maart 2023 is de winkel in Geleen definitief gesloten en opende een nieuwe Linolux winkel in het centrum van Beek.

Linolux Beek – De Duif voert de A-merken in bad- en bedtextiel, zoals Livello, Vandyck, Essenza Home, Marc O’Polo, Bedding House, Kardol, Dreamstar en keukendoeken van onder andere Bunzlau Castle .

Wat zeggen anderen

“Uw comfort en mening is belangrijk voor ons”

Top service!

Frits Ramaekers

“Isum dolor vestibulum purus lacinia, nullios dolor vitae scelerisque lacus consequat. Vestibulum at tempus – donec sit amet urna lorem ipsum lorem!” P63.3

Zachte stoffen voor een goede prijs

Janine Peeters

“Etiam venenatis odio lorem isum dolor vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat lorem!” P63.4